Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 30 oktober 2010

Terneuzense Boys C2- Philippine C1: eindstand 1 - 8

Voetballes op zaterdagmorgen
Op deze mooie voetbalzaterdagochtend treden de mannen van C2 aan tegen de koploper Philippine. Weinig te verliezen, dus inzet op een leuke, lekkere wedstrijd en kans op een stuntje. Uiteraard was Philippine niet naar Terneuzen gekomen om te verliezen en dat werd duidelijk vanaf de aftrap, direct veel druk en ondanks alle waarschuwingen vooraf stonden we niet scherp en liepen de aanvallers en middenvelders keer op keer door onze verdediging. Gelukkig stond Job paraat en het vizier van Philippine niet scherp maar na 3 of 4 open kansen was het toch raak in de 5de minuut: 0-1, ongehinderd de bal achter Job gewerkt. Helaas was dat geen sein om scherper te gaan spelen, zelf niet in staat om echt bedreigend te worden voor de Philippine-keeper en veel ruimte gevend aan de tegenstander die keer op keer vrij konden lopen voor onze keeper Job. Gelukkig voor ons bleef de afwerking gebrekkig en duurde het tot de 12de minuut voor we een tweede treffer om de oren kregen toen Job uiteindelijk moest capituleren. Ook die goal zette onze mannen niet scherper en de wedstrijd bleef eenzijdig: druk van Philippine maar falend in de afwerking. De mannen van de Boys bleven dus bijna miraculeus overeind en putten daar op het einde moed uit, zeker nadat één van de zeldzame uitbraken van de Boys door Robin rustig en beheerst achter de keeper van Philippine werd geprikt in de 33ste minuut: 1-2. En zo gingen we de rust in met een stand die nog steeds perspectief bood op die stunt.
In de 2de helft werd begonnen in de spirit waarmee de eerste helft was afgesloten: proberen dat doelpunt te vinden en effectief in de eerste minuten waren de Boys in staat om wat druk te maken en Philippine van de eigen goal te houden. Het opportunistisch spel zorgde er wel voor dat de organisatie bij de Boys een stuk minder werd en er dus ruimte ontstond voor de snelle spelers van Philippine om uit te breken. Dat gebeurde een aantal keer zonder gevolg maar in de 15de minuut tikte onze laatste man de uitgebroken speler aan in de 16 en kon de scheids niet veel anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd keurig verzilverd en dus 1-3. Na deze terechte penalty kreeg de wedstrijd heel snel een andere wending: Job werd eraf gestuurd na commentaar op de beslissing van de scheidsrechter en dus moesten we verder met 10 man. Jordi nam de rol van Job over en we hielden nog een tijdje redelijk stand maar de organisatie was volkomen zoek. En zo liep Philippine uit naar 1-7 met snel en goed combinatie voetbal. De frustratie bij de mannen van de Boys werd merkbaar zonder dat de wedstrijd echt grimmig werd maar ver op het einde van de 2 helft was er nog een klein voorvalletje: Mert beging een overtreding maar kreeg ongepaste opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd die tot gevolg hadden dat hij van het veld gestuurd werd omdat hij verhaal ging halen. De wedstrijd werd dus de laatste 3 minuten uitgespeeld met 9 man en Philippine profiteerde ervan door de eindstand op 1-8 te bepalen. Weer een wedstrijd dus waaruit we kunnen leren dat, als we niet scherp staan en de organisatie verwaarlozen, winnen een lastige opgave is.