Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 2 oktober 2010

Ria Westdorpe C1 - TB C2: eindstand 0-3

Verdiende overwinning van Boys C2

Goedgemutst en met versterking gingen Terneuzense Boys C2 op stap voor hun 2de uitwedstrijd op rij. En hoewel de wedstrijd vorige week verloren werd had het spel op zich voldoende in zich om vandaag vertrouwen te hebben in een betere uitslag. Omdat ook deze week keeper Job bij C1 onder de lat zou staan, had Jordi zijn keepersspullen in zijn tas gestoken en was Kursat door C3 uitgeleend om ons met een 12tal aan de warming up te laten beginnen. Omdat Tristan flink ziek was geweest werd er weer aan de opstelling gesleuteld maar dat bracht de mannen niet van de wijs.

De Boys had de hele eerste helft het initiatief, er werd vooral op de helft van Ria gevoetbald. Dat leverde weliswaar een paar kansen op maar geen doelpunten. Ria zelf had buiten een schot over de goal eigenlijk weinig in te brengen. De meeste opwinding ontstond nog aan het eind van de eerste helft toen Kobus een tegenstander die aan zijn shirt hing van zich afschudde en dat vervolgens bestraft zag worden met 5 minuten vanwege een vermeende elleboog. Zo eindigden we de eerste helft met 10 man en het gevoel dat we met te weinig van het veld stapten.

Ondanks dat we de tweede helft ook met 10 man begonnen [Kobus mocht al in de 3de weer aantreden] bleven de Boys de bovenhand houden. Met Ryan nu op half en David aanvallend midden ontstond er iets meer druk maar nog steeds geen echte doelpogingen, laat staan doelpunten. Totdat Kobus zijn mouwen opstroopte in de 15de, de bal op het middenveld oppikte, door de verdediging walste en onhoudbaar binnen schoot: verdiend en eindelijk de verlossende 0-1. Vrijwel meteen leek er druk van de ploeg af te vallen en werd er beter gevoetbald. Eén van die combinaties tussen Kursat en Niels leverde een mooie voorzet van Niels op, de inzet van Robin werd nog door de keeper gestopt maar Ryan was alert en schoot de bal uit de rebound in de touwen: 0-2.

De mannen begrepen dat aanvallen de beste verdediging is en bleven op zoek gaan naar meer treffers. In de 27ste werd een inzet van Yoeri uit een corner gestopt, een vrije trap van de rand van de 16 werd door David net over geschoten maar in de 33ste volgde loon naar werken: een uitgekiend steekpasje van Ryan door het midden op Robin werd beheerst afgerond voor de 0-3. Niet lang daarna werd afgeblazen en konden de mannen met een goede overwinning op zak gaan douchen.
Als jullie nu denken dat onze Jordi niks te doen had dan hebben jullie het mis. Goed coachend en als alerte sluitpost zorgde hij ervoor dat Ria nooit echt gevaarlijk kon worden en zo werd deze overwinning als ploeg behaald.

Foto’s: Bjorn Cousin