Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 9 oktober 2010

SC Gastel C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 0 eind 2 – 0

2de verlies TB C1 in wedstrijd met veel overtredingen

Met 12 spelers en 2 keepers was TB C1 vertrokken voor een rit van een kleine 90 km naar Oud Gastel. SC Gastel was vandaag de tegenstander. Job was maandag tijdens de training afgehaakt met een liesblessure. De rust had hem goed gedaan en hij kon spelen. Sander had zijn blessure laten behandelen door de fysiotherapeut. Deze had Sander al zo opgelapt dat Sander kon deelnemen aan de woensdagtraining. Bart had zich vrijdagavond afgemeld met een keelontsteking. Dus deze 14 Boys zouden het vandaag moeten doen.
Vanaf eerste minuut bleek dat het moeilijk zou worden tegen deze tegenstander. De keeper (probeerde bij uittrappen de bal aan de andere kant in 16 meter te schieten) en beide centrale verdedigers waren fysiek flink uit de kluiten gewassen. Elke bal door het midden, van de zijkant of door de lucht werd door hun trek- en duwwerk veroverd en naar voren getrapt. De tegenstander ging de duels hard in en de scheids liet het wat begaan. De Boys lieten zich hierdoor wat intimideren en vergaten voor de voetbaloplossing te kiezen. Wel was de eerste grote kans voor de Boys. Thomas werd ingespeeld en zijn schot verdween naast het doel. Hierna kreeg SC een grote kans. Maar Job kwam goed zijn doel uit en de aanvaller schoof de bal naast voordat hij hard in botsing kwam met Job.
De thuisploeg kwam wel op voorsprong. Voor de 2de keer kwamen ze in het 16 meter gebied. De SC-aanvaller ontsnapte aan de aandacht van de verdediger en Job was kansloos.
Vrijdagavond was Job bij de KNVB-keeperstraining in Zaamslag op zijn knie gevallen en na de botsing met de SC-aanvaller had hij teveel last van de knie. Sander had geen klachten na de warming-up zodat hij onder de lat kon plaats nemen. Met Pieter voor Niek (ook een aantal keren onderuit geschoffeld in de 1ste helft) en Rodi voor Maxim werd de 2de helft afgewerkt.
De peptalk in de rust was nu wel aangekomen want er kwam meer voetbal in het spel. Waar in de 1ste helft maar 2 of 3 keer een combinatie was te bespeuren werd er nu wel meer overgespeeld en gecombineerd. Opgezette aanval van achteruit. Pass van Mathijs op Rutger, Yannick werd aangespeeld. Voorzet richting Jesper. Jesper probeerde Kevin te bereiken. Maar deze werd volgens de scheids met een “schouderduw” neergeduwd in 16 meter gebied. Ook na een bijna vergelijkbare situatie in de 1ste helft werd er nu niet gefloten. Thuisploeg ging op zoek naar de 2de treffer. Corners waren gevaarlijk, inzet belandde via Sander op de lat. TB kans na een aanval over links met Thiemo als eindstation. Zijn inzet belandde via keeper tegen de paal. Met handen en voeten hield Sander de Boys in de wedstrijd, wel met hulp van Rutger en Pieter. Eindstand werd 2 – 0 na een hard afstandschot (metertje of 25) net onder de lat. Onhoudbaar voor keeper Sander. Gelijkspel was wel verdiend geweest maar helaas, zowel de mist als het geluk waren niet meegekomen naar Noord-Brabant. De terechte gele kaart voor Gastel (charge gestrekt been) en de gele kaart voor B-speler (praten) bleken niet terug te vinden op wedstrijdformulier. Dus niet alleen hadden de Boys de punten cadeau gedaan aan de tegenstander maar ook de wedstrijdleiding had de thuisploeg nog 6 euro bespaard. Volgende wedstrijd TB C1 thuis tegen Arnemuiden en dan drie uitwedstrijden (JVOZ C2, SSV C1 en BSC C1)

Opstelling: Job (35, Sander), Mathijs, Martijn, Jesper, Rutger, Maxim (35, Rodi), Thiemo, Thomas, Yannick, Kevin en Niek (35, Pieter)