Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 5 maart 2011

Terneuzense Boys C2 - Hoek C1: eindstand 0 - 0

Van onze verslaggever Willie

Ondanks dat een aantal C2 spelers training hadden gemist omdat ze pijntjes hadden of ziek waren geweest stonden ze toch op tijd in de kleedkamer om te voetballen, de meesten dan. Er waren er ook nog twee meer dan een kwartier te laat. Hiervan kon er één nog net bij de warming-up aansluiten de ander verscheen pas ten tonele toen we halverwege de warming-up waren. Door de begeleiding is dan ook duidelijk gemaakt dat twee maal trainen op het randje van ons kunnen nodig is en dat te laat komen zeker op zaterdagmorgen om kwart voor tien niet wordt getolereerd. Hier ligt overigens ook een taak van de ouders om dit goed in de gaten te houden bij onze chaoten. Voor de begeleiding was het als gevolg van bovenstaande niet moeilijk om de reserves voor deze dag aan te wijzen. Yannick uit C3 was aanwezig om de nog steeds zieke Tristan te vervangen. Tristan beterschap!
Na de gebruikelijke warming -up waarbij zeker ook de kaakspieren goed werden opgewarmd legden John en Willie het strijdplan en aandachtspunten voor deze wedstrijd uit. Vooral het gebruik van de buitspelregel werd nog eens uitgelegd omdat niet iedereen dat al goed onder de knie heeft. En er werd aangegeven om ook te durven koppen en goed de duels in te gaan tegen tegenstanders die wederom weer veel groter waren. Peter A was bereid om de vlag ter hand te nemen, hij deed dit foutloos en met verve. Jean-Michel had de papieren verzorgd en had zelfs zoveel papieren en pennen bij zich dat er ook nog genoeg was om aantekeningen voor dit verslag te maken.
Direct aan het begin van de eerste helft kwamen we al in de problemen, echter wel minder dan vorige week. Onze rechter kant werd door de goede buitenspeler regelmatig overlopen waardoor Yannick en Kobus moesten bij springen en er dus ruimte recht voor ons doel ontstond. Maar door toch steeds kort op de Hoek aanvallers te blijven voetballen en ze niet te veel ruim baan te geven kon Job door moedig en goed keeperswerk zijn doel schoon houden. Jordi had op links behoudens de eerste vijf a tien minuten niet al te veel problemen met zijn tegenstander. Halverwege de eerste helft kregen onze centrale middenvelders Wouter en Björn geassisteerd door Rick A en Robin aan de zijkanten meer grip op het spel waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Ondanks hardwerken van Niels en Guido en een hele goede en snelle laatste man van Hoek konden zij slechts sporadisch gevaarlijk worden. De ruststand was dan ook 0 – 0 een stand die perspectief bood.
In de rust werden een aantal fouten en goede punten nog eens besproken. Vier of vijf keer verkeerd ingooien mag als je C bent niet meer voorkomen. Dit is frustrerend en haalt je uit je ritme om dat het slordig, onnodig en irritant is. Verder werd er gewezen op wat onze lichaamstaal vertelt aan de tegenstander. Robin was verrast dat hij de tweede helft op de plaats van Yoeri als rechtsback aan de slag moest en David verving Niels in de aanval. Er werd nog op gewezen om de tweede helft goed te beginnen en de wedstrijd niet direct na rust uit handen te geven zoals in eerdere wedstrijden is gebeurd.
De tweede helft kwamen we goed uit de start blokken, na goed doorzetten van Gido kregen Rick en Ensar een enorm kans om van dichtbij te scoren, het schot van Rick werd ternauwernood geblokt en het hierop volgende schot van Ensar vloog bijna rakelings voorlangs richting kerkhof. Direct na dit voorval kreeg Hoek een enorme kans doordat Kobus de bal verspeelde, echter Kobus was nog precies op tijd terug om achter de al gepasseerde Job de bal op de doellijn nog te onderscheppen zodat de bal over het doel in plaats van erin ging. Halverwege de tweede helft werd Yannick en Jordi gewisseld voor David en Rik B. David kon nog een keer vrij de 16m van Hoek binnenlopen maar schoot een fractie te laat waardoor zijn schot van een metertje of elf nog net geblokkeerd kon worden. Opdat moment waren we duidelijk de betere partij maar we konden niet echt door drukken en ons offensiefje bracht niet meer dan een paar halve kansjes. Doordat ons middenveld te veel vooruit liep raakten we de grip op het middenveld kwijt en kwamen we achter toch weer in de problemen. Maar door wederom goed verdedigen en goed keeperswerk werd erger voorkomen. De wedstrijd eindigde zoals hij begon, gezien het spelverloop en de kansen van Hoek in het begin een goede uitslag. Scheidsrechter Eric Roose floot een goede wedstrijd en beëindigde de wedstrijd met 22 man in het veld en keurig op tijd.
Al met al een wedstrijd om tevreden op terug te kijken, goed gewerkt, in de tweede helft goed en met passie gevoetbald. Volgende week gaan we twee keer hard trainen we hoeven ons niet te sparen voor een wedstrijd en we kunnen door de vakantie overdag goed rusten. Op zaterdagmorgen hopen we te trainen waarna we bij de Boys eten en s’middags een onderlinge wedstrijd te spelen.