Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

dinsdag 14 september 2010

Verslag Zaamslag C1 - Terneuzense Boys C2: eind 7 - 3

Zaterdag 11 september

De eerste echte competitie wedstrijd staat op de boek tegen Zaamslag en gelukkig zijn de weergoden ons deze ochtend beter gezind als afgelopenwoensdag. Voel goede moed en met de wetenschap dat Zaamslag van Oostburg verloren heeft voor de beker gaan we de strijd aan.

Omdat we het principe van gelijke speelminuten aanhangen beginnen we de wedstrijd met een wat andere opstelling en het bljikt al snel dat onze mannen daar geen raad mee weten: Al in de tweede minuut worden we er positioneel uitgelopen en tekende spits van Zaamslag [een oude bekende van de Boys] voor de 1-0. Voetballend is het voor de Boys ook zoeken maar als David ruimte krijgt rond de 10de minuut rond hij een prima actie af met een goed schot en staat zo waar de 1-1. Zaamslag laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en blijft voetballend naar de voorsprong zoeken. En in de 14de minuut wordt onze verdediging er weer positioneel uitgelopen en wordt de 2-1 genoteerd. De mannen van de Boys kunnen daar nog altijd niet veel tegen overstellen: de inzet is weliswaar goed maar we komen in deze opstelling duidelijk tekort en dat heeft als gevolg dat we in de 20ste de 3-1 mogen noteren en in de 25ste de 4-1 en dat is de stand waar we ook mee gaan rusten.

De omzettingen aan het einde van de 1ste helft en de peptalk in de rust lijken succes te hebben. Vanaf de aftrap gaan de Boys beter voetballen en in de 10de minuut levert dat resultaat op: Robin scoort uit een goede actie en pass van David de 4-2 in de 10de minuut . De Boys blijven drukken en dat levert zo waar resultaat op: in de 20ste minuut wordt een voorzet van links door een Zaamslag verdediger in zijn eigen doel gewerkt en dus 4-3. Alle Boys-spelers en supporters gaan er dan weer echt in geloven maar de 4-3 lijkt ook Zaamslag wakker gemaakt te hebben en al in de 23ste minuut wordt de voorsprong terug vergroot tot 5-3 als onze verdedigers er weer eens worden uitgelopen en Job kansloos is op de inzet.

De krachten vloeien dan weerlangzaam weg en echt gevaarlijk worden de Boys niet meer. Zaamslag profiteert daarvan en bouwt de voorsprong verder uit tot 6-3 in de 30ste en 7-3 in de 31ste minuut. Al met al weer een wedstrijd waarin duidelijk wordt dat onze spelers moeite hebben met grote en sterke tegenstanders zeker als we zelf vergeten te voetballen. Een leermoment voor de volgende wedstrijd.