Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Vakantie!

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 18 september 2010

Terneuzense Boys C1 – RCS C1: rust 0 – 0 eind 1 – 1

Zaterdag 18 september 2010 Terneuzense Boys C1 – RCS C1: rust 0 – 0 eind 1 – 1 Met 14 spelers werd er aangevangen tegen RCS. Jesper had wat last maar kon in de 2de helft misschien wat minuten spelen. De mannen uit Oost-Souburg zijn altijd een zware dobber voor de Boys. Fysiek sterk, altijd goede spelers, dus lastig. Ook uit de uitslagen van afgelopen 2 weken 6 winstpunten, 7 doelpunten voor en geen tegen bleek RCS goed uit de start blokken te zijn gekomen.

Eerste 10 minuten was een ware strijd op het middenveld. Beide teams probeerden aan te vallen maar de aanval smoorde in de 16 meter. RCS had de grootste kans op een treffer uit een vrije trap. Een kopbal ging over. Door het goed neerzetten en coachen van Martijn trapte RCS in de buitenspelval. Even concentratieverlies en er doken twee RCS-aanvallers op voor Sander. Maar hun inzet ging voorlangs. Schot in de korte hoek werd goed door keeper Sander gepareerd. Voor de Boys was het voornamelijk verdedigen maar plotseling kon Kevin zich losrukken van zijn directe bewaker. Met een sleepbeweging kon hij de bal meenemen. Zijn schot was goed, maar de RCS-keeper kon zijn hand er tegen krijgen en bal verdween naast het doel. Goed keeperswerk.

Helaas moesten Mathijs (knie) en Yannick (enkel) in de kleedkamer achterblijven. Rodi (al 40 minuten met B2 meegespeeld) en Bart waren hun vervangers. Vanaf minuut 1 waren de Boys scherp. Na een terugspeelbal probeerde de RCS-keeper de bal uit te trappen, maar Kevin was goed doorgelopen. De keeper schoot tegen Kevin en tot ieders verbazing verdween de bal in RCS-doel. RCS was even van slag. Maar de Boys konden niet echt profiteren van de verwarring.

Geleidelijk kwam RCS terug in de wedstrijd en werden de Boys teruggedrongen op eigen speelhelft. Oost-Souburg doelpunt werd afgekeurd omdat de bal vanachter de achterlijn was voorgegeven. RCS bleef drukken. Zou het weer zo zijn als een week geleden. Gelijkmaker in de laatste minuten van de wedstrijd? RCS probeerde van alles. Kopbal verdween net over de lat, vrije trap gelukkig ruim over. De thuisploeg kreeg ook nog een kans. Jesper was door de keeper omver gelopen in het 16-meter gebied: indirecte vrije trap in strafschopgebied. Het waren wel een kleine negen meter tot de muur en schot smoorde in de muur. Toch kreeg RCS de (verdiende) gelijkmaker. Wat gefrommel bij de achterlijn en plotseling lag de bal in het doel. RCS dacht nog aan een overwinning maar dat was wel teveel van het goede. De gemoederen liepen wat op en een RCS-speler werd een 5-tal minuten eruit gestuurd om af te koelen. De scheids had wel naar zijn borst gewezen maar alleen om zijn opschrijfboekje te pakken en niet om enige kaart te trekken.

Na ruim 43 minuten speeltijd in de 2de helft floot de scheids af. Wederom gelijkspel. Het is natuurlijk leuker terug te komen van een achterstand dan het weggegeven van 1 – 0 voorsprong (wel 2de keer op rij). Maar de bezoekers hadden wel een punt verdiend met hun getoonde spel. Nu goede verzorging, rust om de kleine pijntjes bij een aantal spelers te laten genezen. Volgende week op naar het land van Reynaert de Vos.

Opstelling: Sander, Mathijs (35, Rodi), Martijn, Maxim, Pieter, Rutger, Thomas, Niek, Thiemo (50, Jesper), Kevin en Yannick (35, Bart)