Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

maandag 20 september 2010

Terneuzense Boys C2 - Koewacht C1: eindstand 5 - 2

Zaterdag 18 september 2010

Op deze zonnige zaterdagmorgen kwamen alle spelers met de haren keurig gekamd omdat we op de teamfoto mochten. Helaas was de fotograaf al vertrokken dus hebben we onszelf maar op de foto gezet.

Ook werd er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden in verband met een overlijden dicht bij de selectie van Koewacht. Vanwege de vele hele en halve blessures beginnen we de wedstrijd met 2 spelers van C3: Jo Netten en Guido Ponte die samen de linkerflank bemannen. Helaas voor Koewacht blijkt al snel dat Jo er vandaag veel zin in heeft: al in de 3de minuut zet hij de overmacht van de Boys om in een doelpunt na een mooie voorzet van David van rechts.

Dit is het sein voor de Boys om de remmen echt los te gooien en al in de 6de minuut is het volgende doelpunt voor Jo die een actie, gestart door Robin [die op dekeeper stuit] gevolgd door (weer) een voorzet van David uit de rebound, beheerst afrondt.
In de 10de minuut krijgt Robin een kans als hij alleen voor de keeper komt maar zijn inzet wordt gestopt en de rebound gaat naast.In de 17de weer een mooie actie maar de voorzet voor de goal langs wordt door de 2 mannen daar net gemist. In de 20ste laat David weer 1 van zijn acties zien en slalomt 3 man eruit en prikt de bal er beheerst in voor de 3-0.

Of het aan het veterstrikken van Rik in de 25ste lag weten we niet maar in de minuut daarna geeft Ryan een mooie voorzet die door alweer Jo afgerond wordt en dus 4-0. De aandachtige lezer is het al opgevallen: een loepzuivere hattrick!
De Boys blijven drukken en na nog diverse doelpogingen wordt in de 33ste minuut de ruststand opgetekend als het schot[of was het een voorzet?] van David over de keeper heen zeilt om in de verre hoek in de touwen te landen.
De 2de helft begonnen we dus zonder Jo en Guido die nog een wedstrijd met C3 moesten gaan spelen. Het team moest duidelijk weer wennen aan de omzettingen en vooral in de verdediging leidde dat tot een aantal spannende situaties voor onze goal. Al in de 2de minuut vuurde Koewacht een schot af richting doel. En ook in de 6de minuut was er een schotpoging en het was duidelijk dat het vertrouwen van Koewacht aan het groeien was. Dat vertrouwen werd omgezet in een goal in de 8ste minuut na een uitbraak die verdediging en Job kansloos lieten. En het contrast met de 1ste helft bleef: Koewacht had het overwicht en dat leidde in de 11de minuut tot de volgende goal door te slap verdedigen aan de Boys-kant.

Gelukkig maakte dit 2de doelpunt de mannen wakker en kwam er weer evenwicht in de wedstrijd. Dat leidde tot kansen voor de Boys met een schot net over doel uit een vrije trap door David in de18de, een schot dat naast ging in de 20ste van Wouter na goed terugleggen van Ryan en verschillende kansen voor Robin die jammer genoeg moeite had met controle over de bal door de snelheid die hij ontwikkelde op weg naar de keeper van Koewacht. Vrees bekruipt het publiek als vanaf de 30ste minuut de Boys met 10 man verder moeten. Nadat eerder Joel uitgevallen was maar nog vervangen kon worden door Kobus [die eigenlijk maar een helft mocht spelen in verband met zijn herstel] kan nu ook Ryan niet verder vanwege een voetblessure. Toch houden de Boys de controle met Robin als enige spits en David als aanvallende middenvelder. De mannen weten zelfs nog een aantal kleine kansen te creƫren maar uiteindelijk eindigt de match in 5-2 voor de Boys, een verdiende beloning voor goede inzet en goed voetbal.