Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

zaterdag 11 september 2010

Terneuzen C1(VVT) - Terneuzense Boys C1 (TB): rust 0 – 0 eind 1 – 1

Zaterdag 11 september 2010
Terneuzen C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 0 eind 1 – 1

Voor de 1ste uitwedstrijd was de reistijd beperkt, Frederick van Eedenstraat oversteken, langs de vijver naar de sportcomplex De Vliegende Hollander voor de stadsderby tegen rood/zwart: Terneuzen C1. Het was extra vroeg verzamelen voor een echte wedstrijdbespreking. De foutjes van de eerste wedstrijden werden doorgenomen, stilstaande situatie besproken en wat tactische tips. Alle spelers luisterden aandachtig.

Om 13.00 uur werd er onder leiding van Dhr de Rijck afgetrapt. Terneuzen bleek een fysieke ploeg. De Boys waren voornamelijk in de aanval. De thuisploeg loerde op de counter. Maar Martijn had samen met Pieter (links) en Mathijs (rechts) alles goed onder controle. De 1ste grote kans was voor oranje/zwart. Voorzet van Rutger werd goed ingekopt door Niek maar bal ging net over.
Kans voor Terneuzen: uittrap van Sander kwam bij rood/zwart terecht. De VVT-aanvaller werd wel naar de rechterkant gedwongen maar kwam toch tot een scherp schot wat rakelijks voorlangs verdween. De Terneuzen-keeper moest zich strekken op een inzet van Thomas.
Door blessures bij B1 en C2 had Kevin een 10-tal minuten meegedaan met B1. Jesper en Maxim hadden op ’t Durp al wat speelminuten opgedaan.
Met de wind in de rug hadden de Boys het betere van het spel in de 2de helft. Maar 1ste schotkans was voor VVT. Een 3-mans muur helpt niet veel als je gaat springen of gaat bukken. Maar gelukkig ketste de bal via de muur over de achterlijn. Voorzet van Thiemo was net te hoog voor Rutger om zijn hoofd er tegen te zetten. De zijkanten werden nu door de Boys beter benut. Goed doorzetten van Bart, zijn voorzet was op maat, maar Thiemo zag zijn schot voorbij de paal suizen. Kevin werd in de 16-meter neergehaald en verzilverde zelf de verdiende strafschop.

De Boys hadden de wedstrijd onder controle maar met één doelpunt verschil liep de wedstrijdspanning naar het einde toe wel wat op.
Een schouderduw werd bestraft met een vrije trap op een meter of 20 van Sander zijn doel. Met nog een minuut te spelen werd de vrije trap goed ingeschoten en verdween onder lat 1 – 1.
De meningen waren verdeeld. Had VVT nu één punt verdiend of had TB nu twee punten verloren.
Als je geen doelpunten maakt kun je niet winnen dat is nu eenmaal het spelletje. Komende week weer lekker trainen en dan weer de mouwen opstropen voor de volgende tegenstander RCS die op bezoek komt naar Boysonello.

Opstelling: Sander, Mathijs, Martijn, Pieter (35, Maxim), Rodi, Rutger, Thomas, Thiemo, Yannick (35, Kevin), Bart en Niek (50, Jesper)