Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Vakantie!

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 25 september 2010

HVV’24 C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 1 eind 2 – 3

Bloedstollende eindfase, met 3 doelpunten in laatste 5 minuten en winst voor TB C1

Bijna 4 weken na start van het nieuwe voetbalseizoen is het voor de TB C1 de eerste echte uitwedstrijd die niet te voet afgelegd kon worden. Met dank aan de ouders dat er voldoende vervoer aanwezig was voor spelers, begeleiding en niet te vergeten de supporters. Met Job als keeper (Sander stond bij B1onder de lat), Gido als extra speler om Mathijs volledig van knieblessure te laten herstellen, vertrok C1 naar het land van Reynaert de Vos.

Bij aankomst in Hulst stonden de watersluizen open, het regende pijpenstelen. De wedstrijd op het hoofdveld bleek flink uit te lopen. Op vrijdag bleek het veld niet bespeelbaar te zijn, maar nadat de consul zaterdagmorgen het veld nog eens goed had bekeken kon er toch gespeeld worden. Hierdoor waren de wedstrijden allemaal wat later begonnen. Voor de wedstrijd was het behoorlijk nat, maar tijdens de wedstrijd viel het mee en vielen er maar enkele druppeltjes. Na afloop werd de kraan weer opengezet maar toen stond iedereen al droog in de kantine.

Net zoals tijdens de bekerwedstrijd van een kleine maand geleden (eindstand 2 – 2) werd er menig duel uitgevochten op het middenveld. Van beide kanten werd de bal soms maar ver naar voren geschopt met de hoop dat die een keer goed viel. Eerste kans was voor de Boys met een schot van Niek. En een paar minuten later steekpass van Thomas op Bart, net iets te hard voor Bart, de keeper was net iets eerder bij de bal. Job moest hierna aan de bak op een schot van HVV. Een getrapte corner werd tegen de paal gespeeld maar met hulp van de verdediging kreeg keeper Job de bal toch te pakken. De aanvalsdrang van de thuisploeg werd toch beloond met een doelpunt: 1 – 0. De Boys konden terugkomen naar 1 – 1 na een handsbal in de 16-meter bestraft met een penalty. Kevin zijn strafschop was hard en zuiver, niet te pakken voor de HVV-keeper. Yannick kreeg na een charge op zijn knie nog een aandenken mee aan deze wedstrijd. Verschillende noppen waren duidelijk zichtbaar op zijn been. Helaas kon hij niet meer verder en moest uitvallen. Tweede helft gaf hetzelfde beeld. De bal ging van 16-meter naar 16-meter zonder echt gevaar voor beide doelen. Tot aan de 27e minuut toen Niek een halve voorzet, of was het toch een schot richting de keeper, liet vliegen, die maar net op tijd zijn hand er tegen kon krijgen.
Bij de Boys werd er meer naar de combinatie gezocht en hierdoor werd het spel wat rustiger. Na goed ingrijpen van Jesper werd de HVV-aanval afgeslagen, zijn pass op Kevin was op maat. Kevin kon Bart richting het HVV-doel sturen. De schuiver van Bart was genoeg voor de voorsprong: 1 – 2.

Maar binnen één minuut was het al weer gelijk. Bal viel goed voor een HVV-aanvaller, die Maxim zijn hielen liet zien. Nu was Job kansloos. Zou het nu weer zo zijn, het derde gelijkspel op rij, steeds een voorsprong weggeven in de laatste minuut van de wedstrijd. Koptitel van het verslag stond al bijna op papier: 3de gelijk spel op rij van TB C1. Maar daar dachten de spelers op het veld toch anders over. Met een laatste krachtsinspanning zetten de Boys de aanval op. Schot van Bart kon nog door de keeper worden verwerkt. Maar Kevin was, als echte spits, er als de kippen bij om de winnende treffer tegen de touwen te schieten.

Drie dure punten konden worden meegenomen naar Terneuzen. Geen mooi spel, maar wel effectief. Drie kansen, drie doelpunten.
Volgende week een Brabantse tegenstander: Steenbergen komt op bezoek naar Boysonello. Voor deze wedstrijd zullen alle spelers weer meer dan 100% moeten geven om een goed resultaat te behalen.

Opstelling: Job, Rodi (35, Jesper), Martijn, Maxim, Pieter, Kevin, Thomas, Thiemo (55, Gido), Yannick (20, Rutger), Bart en Niek