Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 4 september 2010

Terneuzense Boys C1 – Walcheren C1: rust 2 – 1 eind 3 – 2

Zaterdag 4 september 2010

Zowel de spelers van TB C1/C2 als een aantal ouders waren al vroeg naar het Zuidersportpark gekomen voor de aftrapbijeenkomst C1/C2 van het nieuwe seizoen. Voor C1 stond de eerste competitiewedstrijd op de rol (tegenstander Walcheren). En C2 had hun eerste bekerverplichting met als tegenstander Groede C1.Vanaf 10.00 uur werd door trainer Cor de teamregels uitgelegd (trainingsavonden, afmelden bij trainingen en wedstrijden) en gedragsregels. We spelen in een team van de Terneuzense Boys en zijn representatief voor onze vereniging. Als C-junior wordt van je verwacht dat je ook als zodanig gedraagt. Intussen konden de spelers genieten van een broodje kaas of ham.

TB C1 mocht al in de eerste competitiewedstrijd aantreden op het hoofdveld. De thuisploeg ging goed van start. Walcheren werd teruggedrongen op eigen helft. De bezoekers namen een afwachtende houding aan en loerden op de counter. De eerste kans was voor de thuisploeg. Maar het eerste doelpunt werd gescoord door Walcheren. Martijn werd uitgespeeld en keeper Sander werd verschalkt met een simpele schuiver.

Schot van Thiemo in het zijnet was het antwoord op deze tegenslag. De Boys bleven in de aanval. Uit een corner raakte Yannick de paal. Inschuiver van Thomas op Niek was precies op maat. En was het dus de Walcherse keeper die de bal uit het doel moest rapen: 1 – 1. Walcheren kroop wat meer uit de schulp. Keeper Sander hield in 1-op-1-situatie Walcheren verder van scoren af. Walcheren probeerde steeds van achteruit op te bouwen. Attent reageerde Niek op een zwak ingespeelde bal. De keeper stond wat ver uit zijn doel en de lob was precies op maat: 2 – 1.Begin tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld als eerste helft. Boys in de aanval en Walcheren in de loopgraven en loeren op de counter. Met een steekpass stuurde Jesper Yannick richting 16-meter. Verdediger uitgekapt en keeper was kansloos.

Nog een lob van Niek was te laag en te kort. Walcheren kwam meer in de wedstrijd. Conditie begon nu bij de Boys op te spelen. Bij sommige spelers begon de benzine op te raken. Grote kansen kreeg Walcheren niet. Even leek het prijsschieten op de kermis. Sander kon tot twee keer toe de schoten keren, ook de lat hielp wat mee maar eindelijk was het toch raak. Deze 3 – 2 stand was ook de eindstand.

Foto's: Jeanette

De eerste drie punten van de competitie zijn binnen. Benieuwd naar de uitslagen van de andere teams in de 1ste klasse. Met nu wedstrijden tegen HVV en Walcheren in de benen kunnen de trainers een inschatting maken van de tegenstand in deze competitie. Op naar volgende week voor de derby tegen stadsgenoot Terneuzen.

Opstelling: Sander, Pieter, Maxim, Martijn, Mathijs (35, Rodi), Thiemo (35, Bart), Thomas, Rutger (35, Jesper), Niek, Kevin en Yannick