Programma komende weken

Seizoen 2010-2011 TB C1/C2

Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1/C2

Programma komende weken:
Vakantie!

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 16 april 2011

Terneuzense Boys C1 – HVV’24 C1: rust 1 – 0 eind 1 – 2

Voor de derde keer dit seizoen treffen de teams van TB C1 en HVV’24 C1 elkaar. In de bekerwedstrijd was de strijd gelijk geëindigd (2 – 2), in Hulst hadden de Boys de drie punten in de tas mee terug genomen naar Terneuzen (2 – 3). Ook vandaag beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De thuisploeg hoopte nog wat puntjes bijeen te sprokkelen om uit de degradatiezone weg te blijven. Bij HVV ging het om prestige. Elke ploeg wil wel winnen in de streekderby oranje/zwart tegen geel/blauw uit land van Reynaert.
De bezoekers zetten direct de wedstrijd op scherp. Het eerste HVV-schot spatte op de vuisten van keeper Sander. Zodra HVV de bal had probeerden de Boys door druk te zetten de bal weer terug te veroveren. Dit leverde een aantal corners achter elkaar op. De eerste werd nog eenvoudig weggegeven, maar bij een corner van Niek moest de HVV-keeper in actie komen op een schot van Kevin. In deze fase van de wedstrijd hadden de Boys het betere van het spel. Steekpass van Rutger op Jesper, voorzet en Niek zijn schot vloog maar net over. Omschakeling aanval – verdediging en verdediging – aanval zou wel wat beter kunnen. Aanval, middenveld wat sneller terug lopen en bij een aanval sneller aansluiting van achteruit voor ondersteuning aanval en openzetten buitenspelval voor de tegenstander. Thomas stuurde Niek de ruimte in, zijn schot ging voorlangs en Kevin kwam één tel te laat om de bal binnen te tikken. Maxim zag zijn doelpoging ook overvliegen na een voorzet van Niek. Goede fase werd toch beloond met een doelpunt. Jesper raakte met zijn schot de paal maar Rutger was er als de kippen bij om binnen te tikken. Op dat moment een verdiende voorsprong. Jesper werd net buiten de 16-meter neergehaald maar vrije trap van Thomas ging naast. Niek en Kevin kregen nog een kansje maar met de 1 – 0 voorsprong werd de kleedkamers opgezocht.
Begin 2e helft begonnen de Boys goed. Voorzet van Niek kan Maxim vrij aanleggen maar de bal kwam verkeerd op zijn voet en suisde ver naast. Vrije trap van HVV werd niet attent gereageerd, verdedigers liepen niet mee met de aanvallers, keeper bleef op zijn lijn en HVV schoof de gelijkmaker binnen. Met hard werken probeerden de Boys onder de druk van HVV uit te komen. Maar uit elk doodspel moment was HVV zeer gevaarlijk. Ook de Boys probeerden de aanval te zoeken maar het werken had veel energie opgeslokt. Nog een doelpoging van Yannick, goed doorgelopen maar keeper kwam op tijd zijn doel uit. Kevin liet de bal net te ver van zijn voet rollen om op tijd voor een HVV-verdediger uit te halen. HVV bleef loeren op de ene counter. Goed block van Martijn was nodig om een HVV-aanvaller te stoppen. De wedstrijdspanning werd meer en meer voelbaar. Beide teams wilden niet verliezen, en beiden loerden op die ene kans. Een schot van Niek spatte boven op de lat. Maar de laatste counter was voor HVV. Wederom uit een vrije trap. Randje buitenspel werd te laat ingegrepen en voor de tweede keer was Sander verslagen. Goed meegelopen Boys-vlagger hield zijn vlag naar beneden, geen buitenspel.
Eerste helft hebben de Boys leuk voetbal laten zien, kansen in overvloed maar zoals al steeds afgelopen weken, het zit dit seizoen niet mee. Tweede helft gingen een aantal Boys met en tegen elkaar in discussie, dit gaat ten koste van het voetballen.
Zowel trainer, leider, scheidsrechter als vlagger zijn allemaal vrijwilligers die alleen op het plein aanwezig zijn om een leuke voetbalmiddag te hebben. Als er dan onterecht commentaar wordt geleverd is dit niet goed. Degene moet eerst bij zichzelf ten rade gaan en eens goed in de spiegel kijken. We winnen als een team, maar verliezen ook als een team. Iedereen doet zijn uiterste best en alle betrokkenen hebben het beste met het team voor. Dit is alleen maar keer op keer te waarderen en te prijzen. Op de ranglijst geen verandering, ook direct concurrent Walcheren en Arnemuiden hebben hun wedstrijd verloren. Volgende week is FC Dauwendaele tegenstander van de Boys, Walcheren zal thuis af moeten rekenen met SC Gastel en Arnemuiden gaat op bezoek bij FC Bergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten