Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Vakantie!

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 23 april 2011

FC Dauwendaele C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 1 eind 1 – 2

De competitie nadert het einde. Nog twee wedstrijden. Met Walcheren en Arnemuiden op drie punten achterstand moest er vandaag minimaal één puntje behaald worden tegen FC Dauwendaele door de C1-Boys om op eigen kracht in de 1e klasse te blijven.

Kevin was deze week afgevallen in verband met een knieprobleem. Een spierscheurtje bij Bart bleek sneller genezen dan verwacht. Wat een goede verzorging van de verzorgers werkzaam bij onze vereniging niet kan doen. Misschien dat binnenkort ook spelers van het grote oranje naar voorzitter Robby bellen om te vragen naar deze speciale behandeling.Thomas zijn teennagel was wel zwart maar zat er nog aan en hij ging proberen om zoveel mogelijk speelminuten te maken. Nog enkele andere spelers klaagden over pijntjes aan voeten en hielen, misschien ook wel van vanwege de harde velden van afgelopen weken.
Op veld 4, Boys D1 mocht vandaag ook aantreden tegen FC Dauwendaele maar op hun veld was er toch wat meer groen te zien, werd er om 11.00 uur afgetrapt in Middelburg. De zon was nog niet echt doorgebroken, maar die zou niet snel op zich laten wachten. Blijkbaar stonden alle spelers strak van de spanning, tijdens de voorbespreking en warming-up was er nog niet echt sprake van enige wedstrijdconcentratie. De thuisploeg mocht eenvoudig de bal aannemen, beginnen met de opbouw zonder dat ze door een Boys-speler werden aangevallen. FC Dauwendaele kon hierdoor enkele aardige schietkansen creëren maar gelukkig was de richting nog niet helemaal goed. Helaas moesten Maxim, en 5 minuten later Bart, met een blessure het plein verlaten. Rutger en Mathijs waren hun vervangers. Vrije trap, vasthouden Thomas, werd snel genomen en na een 20-tal minuten was het schot van Thiemo de eerste keer dat de FC-keeper in actie moest komen. FC Dauwendaele probeerde door individuele actie de achterlijn te halen. Tussen Pieter en Martijn door kon de aanvaller de bal nog voorleggen. Rodi, meegelopen met de spits, raakte de bal op een ongelukkige manier en deze hobbelde achter keeper Sander. Eindelijk werden de Boys wat feller en er kwam wat meer voetbal in de ploeg. Een kleine tempoverhoging door Thomas en hij slalomde door de FC-verdediging en bracht de stand weer gelijk 1 – 1.

Tweede helft werd er meer op het randje gespeeld. Paar aanslagen op enkels en benen van Boys-spelers door de thuisploeg. Maar de kaarten bleven bij de scheids op zak. De thuisploeg zette de Boys onder grote druk. Zowel Sander als zijn verdedigers kregen de bal niet meer over de middenlijn. Elke 2e bal was voor de thuisploeg die zonder overleg de bal de 16 meter weer inspeelden. Bij een scherpe voorzet was het dankzij goed ingrijpen van Sander dat de stand gelijk bleef. Na een 20 – 25 tal minuten konden de Boys voor een eerste keer een schot lossen op het doel van FC Dauwendaele. Een goede invalbeurt van Ensar (ingekomen voor Thiemo) leverde weer wat gevaar op en de verdediging van FC Dauwendaele had moeite om de steeds van positie wisselende Boys-aanvallers aan te pakken.

Toch was het bij stilstaande situatie op de Boys-helft billen knijpen voor de meegereisde Boys-fans. Na een vrije trap van de thuisploeg, die was binnengeschoven, waren de spelers van Dauwendaele al aan de polonaise begonnen toen de scheids richting vlagger Ad liep, die onverbiddelijk zijn vlag de lucht in had gestoken bij deze vrije trap. Buitenspel werd toegekend en helaas voor thuisploeg doelpunt afgekeurd. Bijna direct uit de eerste tegenaanval kon Niek na een mooie steekpas van Thomas wel de bal de touwen in jagen 1 – 2. Paar minuten later floot de goedleidende scheidsrechter af. Dure punten voor de Boys, waardoor ze zich op eigen kracht veilig hebben gespeeld in deze 1e klasse.

Felicitaties aan BSC C1 die na de 0 – 3 winst in/tegen Hulst HVV’24 C1 het kampioenschap hebben behaald. In de laatste wedstrijd komt FC Bergen op bezoek naar Terneuzen. Voor beide ploegen staat er niets meer op spel. Kampioen is bekend, helaas FC Bergen goede 2e plaats en the Boys kunnen niet degraderen. Beide teams kunnen vrijuit spelen.