bron: WZVJS 24 februari - verslag wzvjs.come2me.nl/570234/Nieuws

Na vele pogingen is het eindelijk gelukt om een datum vast te leggen voor een oefenwedstrijd tegen de West Zeeuws Vlaamse Jeugd Selectie (WZVJS).
De C-selectie uit West Zeeuws-Vlaanderen durfde de uitdaging wel aan tegen Boys C1.
Voor de Boys goede gelegenheid om een paar andere speelstijlen uit te proberen.

De Boys begonnen sterk. Met snelle acties langs de zijkanten, met opkomende spelers. De ploeg uit het westen werd direct onder grote druk gezet.
Het goede spel resulteerde maar in één doelpunt. WZVJS kreeg de bal niet weg. Schot Kevin raakte de lat maar Thomas kon uiteindelijk toch de bal binnen werken.
Het enige wat WZVJS terug kon doen was een vrije trap van Thiemo (deed mee met de selectie). Maar de trap was voor keeper Job een makkie.

Gevaarlijk waren wel de corners, door het doorwisselen aan de Terneuzense kant was het even zoeken naar de juiste posities.
Een bal kort in het 5 meter gebied werd door Job verkeerd beoordeeld en belandde zomaar in het doel. Een cadeautje.

Ook in de 2e helft waren de 1ste minuten voor de Boys. Paar goed kansen maar de bal wilde er niet in. Het weer zat ook niet mee. Het was begonnen als een goed voetbalavondje. Wel een zwaar veld, maar de juiste temperatuur. Maar in 2e helft begon het steeds harder te regenen en was het voor spelers geen pretje om te voetballen.

Enkele spelers hadden verwacht bij de kust al onder zomerse temperaturen te kunnen voetballen. En waren niet voorzien van de juiste kleding om onder deze extreme condities te voetballen. Van de zijkant kon je het klapperen van de tanden soms horen. Enkele Boys verzaakten hun taken door wat concentratieverlies. En de felle thuisploeg kon hierdoor profiteren door de score uit te bouwen naar 4 - 1. De in de 2e helft ingekomen Sander kon hier ook weinig tegen in brengen. Het leek wel of Niek alleen in zijn eentje steeds de West Vlaamse verdediging wilde slechten. Zijn harde werken werd nog beloond met een doelpunt. Zijn schot van een 20 meter verdween in de touwen.

Een wedstrijd met twee gezichten. Een zeer goede start van de Boys kant. Als ze dit spel ook de komende wedstrijden kunnen opbrengen gaat elke tegenstander over de knie.
De vele wissels deden geen goed aan het spel en West Vlaamse selectie kon beter met de veranderende weersomstandigheden omgaan dan de Boys.
Het zijn niet voor niets allemaal geselecteerde spelers en een goed team met veel voetballend vermogen.

Dank aan de ouders Kees, Birgit, Ad, John, Marc en Jean-Michel (en verder meegereisde ouders) die toch maar op een woensdagavond naar Sluis wilde rijden. De terugreis was door de stromende regen geen pretje, maar iedereen is weer veilig in Terneuzen aangekomen.

Selectie TB C1: Job, Mathijs, Martijn, Pieter, Rodi, Maxim, Thomas, Niek, Bart, Rutger, Kevin en Bart. Wissels na 20 min: Jesper v Niek, Bjorn v Maxim, David v Kevin. Na 35 min Sander v Job. Na 40 min Kevin v Rutger, Niek v Pieter, Maxim v Martijn