Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 12 februari 2011

Terneuzense Boys C1 – FC Dauwendaele C1: rust 1 – 0 eind 1 – 1

Weer gelijk spel TB C1, 1- 1 thuis FC Dauwendaele

Wedstrijd TB C1 – FC Dauwendaele stond voor 13 november op het wedstrijdschema, maar toen afgelast. Ondanks de regen die de afgelopen dagen was gevallen kon er toch gevoetbald worden op het Zuidersportpark. Alleen voor veld 4 waren er zwemvliezen nodig door de wateroverlast en wedstrijd TB C2 – HSV Hoek C1 was daardoor afgelast.
De eerste helft was voor de Boys. Oranje/zwart kwam sterk uit de startblokken. Bezoekers werden op hun helft vastgezet. Thomas kon de bal inspelen naar Maxim, zijn voorzet van rechts kon nog worden weggewerkt, maar in de rebound verdween het schot van Rutger naast het doel. Van de Boys-verdedigers werd er vandaag hoge concentratie geëist. De bezoekers probeerden met lange ballen onder de druk vandaan te komen. Spelend op de counter werd er richting doel van Sander gebald. Balverlies op middenveld of voorin was zeer gevaarlijk. Met twee, drie passen kon FC in 16-metergebied bij Sander opduiken. Een FC-voorzet was te scherp, zowel voor de verdedigers, maar gelukkig ook voor de FC-aanvallers. Snelle combinatie tussen Maxim, Rutger en Thomas bracht deze laatste in scoringspositie. Maar zijn inzet was een eenvoudige prooi voor de Middelburgse keeper. Bij de 1ste corner van de Boys werd de bal bij de 2de paal opgepikt door Niek. De keeper kon het schot niet klemvast grijpen, de goed ingelopen Rutger kon de bal binnen schuiven: 1 – 0. Thomas kreeg nog 2 kansen om de score verder uit te bouwen. Bij de 1ste kans ging Thomas languit in de 16 meter, geen overtreding. Tweede kans probeerde hij één verdediger te veel te passeren.
Helaas konden Bart (dijbeen) en Rodi (knie) door blessure niet meer starten in de 2e helft. De rollen waren nu omgekeerd. De Boys werden nu in de verdedigende stellingen gedrukt en het was Dauwendaele dat de aanval zocht. Goede combinatie tussen de gebroeders Cornelissen leverde een kans op voor de Boys. Steekpass van T op J. Met een snelle beweging werd de FC- verdediger door J uitgespeeld, maar zijn voorzet was in de voeten van FC-speler en niet Boys-speler. Ook via de zijkanten probeerden de Boys de aanval te zoeken. Maar met de driehoeken via het midden leverden bij balverlies ook direct gevaar op. Bal via het midden was zeer risicovol. Dauwendaele zat er kort op. Bij een vrije trap van Dauwendaele hielp de paal Sander een handje om de bal uit het net te houden. Hoe lang konden de Boys de voorsprong nog vasthouden? Door wat extra tijd te snoepen door een blessurebehandeling door verzorger Ad ging er ook weer wat speeltijd verloren.

Tijdens een Boys-aanval waren er wat handtastelijkheden op het middenveld, spel ging gewoon door en Niek kon de bal afronden door de bal onder door de keeper te schuiven. Maar blijkbaar had de scheids al gefloten en voordeel van de thuisploeg werd weggewaaid. Doelpunt afgekeurd. Jesper had nog een goede kans op het 2de Boys doelpunt. Massaal toegestroomd publiek zag de bal naast rollen. Door stom balverlies op het middenveld kon FC Dauwendaele toch een gelijkspel uit de ontmoeting halen.

Als de Boys in de 2e helft de rust hadden kunnen bewaren zoals in de 1ste helft, hadden er drie punten in de tas gezeten. Helaas nu twee punten verloren. Maar niet getreurd, alle spelers hebben hard gewerkt, goede wedstrijd gespeeld. Aantal leuke acties gezien met goed samenspel. Een 3-tal, Bart, Mathijs, en Maxim, gaan as week op Snowcamp naar Oostenrijk. Jongens voorzichtig daar op die lat (latten) en zorg voor voldoende rust en slaap op de thuisreis. Nadat je zaterdag om 8 uur uit de bus bent gerold wacht 6.5 uur later alweer in Steenbergen de volgende tegenstander.