Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Vakantie!

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 22 januari 2011

Koewacht C1 - Terneuzense Boys C2: uitslag 1 – 1

Of het aan de voeding of de goede nachtrust lag zullen we nooit weten. Maar we waren gemotiveerd om te gaan voetballen. Na een mooie rit met een alternatieve slot move van Jean-Michel rond Koewacht, die door alle volgers braaf werd gevolgd, veel te vroeg in Koewacht. Jean-Michel Cousin, vader van Bjorn is de nieuwe leider van C2. Peter Adriaanse was deze dag assistent-scheidsrechter van dienst. Na de lange warming-up werd in het kleedlokaal nog even de tactiek door gesproken. Benadruk werd de goede 1e helft tegen Zaamslag van vorige week en dat er deze week weer een tandje bij moest in de duels en met passie gevoetbald moest worden. Ook moest bij balbezit meer geprobeerd worden om een combinatie op te zetten en niet in paniek de bal iedere keer alleen maar naar voren moest worden geschoten.
Echter alle goede bedoelingen ten spijt kwamen we direct onder druk. Na 3 minuten werd door onze eigen verdedigers een slechte genomen vrije trap van Koewacht pan klaar neergelegd in onze eigen 16 meter. Koewacht liet dit buitenkansje zich niet ontglippen en scoorde onhoudbaar de 1 - 0. Even leken we overlopen te worden, maar we herstelden ons goed. Dankzij een paar goede reddingen van Job en onze vastberaden instelling waardoor Tristan, Rick A, Micha, Bjorn en Wouter meer en meer hun duels begonnen te winnen kwamen we weer in de wedstrijd en konden we een paar goede aanvallen opzetten waarbij onze middenvelders goed aansloten. Uit één van deze aanvallen waarbij Niels over rechts goed doorzette scoorden we zelfs, echter dit doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd.

In de rust werden Guido, Micha en Tristan gewisseld voor David, Rik en Youri.

Na rust een gelijk opgaande wedstrijd waarbij we langzaam enig veld overwicht opbouwden maar Koewacht gevaarlijk bleef omdat er nu ruimte in de diepte achter onze verdediging ontstond. Echter Kobus had hier goed het oog in en liep de gaten steeds op tijd dicht. We voetbalden, beter gezegd we vochten over het hele veld bittere duels uit op het randje van wat toegestaan is. In de loop van de tweede helft werd Ensar even aan de kant gezet omdat hij te veel zijn handen gebruikte en Niels werd preventief gewisseld nadat hij onheus was bejegend door een tegenstander wat hem even te veel werd. Job balanceerde op het randje van uitsluiting toen hij goed uitkwam maar hierbij ook een Koewacht speler fors meenam. Ook onze backs Yoeri die deze week goed in de duels was en goed zijn man in bedwang had en Rik B die, zij het met wat kunst- en vliegwerk, dat aan de andere kant deed speelden goed. We kregen zelfs een paar kansen en kansjes maar missen het overzicht om dit goed uit te spelen. Robin werd door twee man binnen de 16 meter gemangeld maar de scheidsrechter weigerde bij deze duidelijke strafschop de bal op de stip te leggen. Toen de hoop op een doelpunt al een beetje begon te vervliegen kreeg Ensar het op zijn heupen en liep op snelheid twee verdedigers voorbij en scoorde de terecht de luid bejubelde 1 - 1. Even later deed hij dit nogmaals maar stuitte hij op de keeper. Ook Bjorn kwam nog in goede schietpositie maar zijn schot was helaas recht op de keeper. Op het eind toverde Job nog een geweldige redding uit de hoge hoed bij een hard diagonaal schot onder de lat waardoor we in ieder geval een puntje overhielden aan deze wedstrijd.

Nadat juffrouw Jenny zich er van gewist had dat inderdaad iedereen een onderbroek onder de douche aan heeft reisden we tevreden terug naar Terneuzen. Volgende week wacht ons een veel zwaardere kluif tegen Clinge dus deze week op de training nog een tandje bij.