Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

zaterdag 20 november 2010

FC Bergen C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 0 eind 3 – 0

Na de vele regen van vorige week en afgelasting op 13 november mochten vandaag de schoenen weer uit het vet, veters weer gestrikt. Het was even zoeken naar Sportpark Markiezaten waar FC BERGEN samen met BORGVLIET een nieuw voetbalcomplex heeft betrokken. 27 augustus 2010 was het 70 jaar geleden dat FC BERGEN ontstond uit de fusie van de voetbalverenigingen R.I.V.E.A. en Fortsche Boys. Eerst onder de naam R.K.F.C., vanaf 1969 onder de naam FC BERGEN. De wegwijzer gaf aan een soort bouwweg in te slaan en voorzichtig sloegen onze chaufs van vandaag Kees, Ad, Marc, Birgit en Ad (onze dank wederom voor het rijden) deze blubberweg in. Aan het eind van de doodlopende weg bleek een schitterend complex, strakke velden (waarvan één kunstgrasveld), grote tribune met bovenin de kantine en onderin een 12-tal mooie kleedkamers.
Tijdens de warming-up en kort partijtje werd er scherp gespeeld. Dat beloofde wat voor de wedstrijd. Maar de eerste minuten waren nog niet alle spelers geconcentreerd op de wedstrijd. Gelukkig was keeper Job wel bij de les en pakte de eerste inzet van FC Bergen goed. De Boys waren toen wakker en gingen ook de aanval opzoeken. Klein kansje voor Thiemo maar zijn countertje ging over. De Boys bleven driehoekjes maken en waren een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Voorzet van Rutger viel tussen de keeper en Bart in. Bart wist wel de bal te veroveren, maar was al zover van het doel gedreven dat een doelpoging kansloos was. Bij een vrije trap van Bergen zat Job goed in de hoek en ook de paal hielp wat mee. Bergen ging wat meer de lange bal hanteren, met de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Deze strategie had succes. In de 35ste minuut van de 1ste helft viel de bal over de verdediging. De goed uit zijn doel gekomen Job was net te laat en het Bergense tippertje rolde over de doellijn: 1 – 0.
FC Bergen kwam feller uit de kleedkamer dan onze Boys. Job stond gelukkig vandaag een puik van een partij te keepen en kon eerste minuten een grote achterstand nog voorkomen. Bij de Boys alle hens aan dek om de aanvalslusten van de thuisploeg te temperen. Achter schot van de zijkant kon Job zijn hand nog krijgen maar ongelukkig kwam deze terecht voor de voeten van Bergense speler en 2 – 0 was een feit.
Ook de eerste helft had FC al geprobeerd om met afstandschoten te scoren. Maar elke keer had Job zonder moeite de ballen kunnen pakken. Even wat concentratieverlies op middenveld, de FC-middenvelder kan vrij aanleggen en nu wel onhoudbaar voor Job.
Voorzet van Mathijs kon Kevin net zijn voet niet tegen krijgen om temidden van een kluwen FC-verdedigers de bal binnen te werken. Thiemo kreeg nog een kans met een vrije trap vanaf 16 meter lijn. Schot van Thomas verdween net naast. Kansjes hebben de Boys vandaag wel gekregen. Helaas was er meer individuele klasse bij de tegenstander. Gelukkig werd er meer als individu dan als team gespeeld want een kans op een grote afdroging was mogelijk geweest. De Boys hebben op de Bergense kunstgras wel geprobeerd om te voetballen. Niet alleen met techniek maar ook met werklust zal elk duel aangegaan moeten worden. Bij de meeste spelers is dit nu toch doorgedrongen. Langzaam klimt het team uit het dal van afgelopen weken, het ging allemaal wat minder dan in de eerste wedstrijden. Met vanaf 23 oktober alleen maar uitwedstrijden (achtereenvolgens JVOZ, SSV’65, BSC vandaag FC Bergen en komende weken nog SSV’65 – beker en Walcheren) een zwaar programma. Pas over 2 weken weer een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot rood/zwart. In deze competitie zijn wekelijks verrassende uitslagen, alles is mogelijk. Met vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijd, met dit spel moeten die punten gaan komen.

Opstelling: Job, Rodi, Martijn, Yannick, Niek, Rutger, Thomas, Jesper (40 Mathijs), Pieter (40, Kevin), Thiemo en Bart. dijbeenblessure Maxim, keeper Sander stond vandaag achtereenvolgens bij B1 (Roan weekend weg) en C2 onder de lat.