Deze webblog wordt geslotenDe technische staf C1/C2 wensen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Laatste aanpassing 1 juli 18.00 uur

dinsdag 24 augustus 2010

Terneuzense Boys Cx – JVAB C1/C2: rust 0 – 2 eind 5 – 3

Maandag 24 augustus 2010

Nog vijf nachtjes slapen en dan heeft C1 al de eerste officiële KNVB-wedstrijd: beker tegen HVV’24 C1. Nog 2 weken en dan moet alle C’s aan de bak (beker C2 en 1ste competitiewedstrijd C1). Met dank aan Willie en Philippe is een groep van 12 – 14 spelers al vanaf eind juli weer in training. Wat werken aan de basisconditie, werken aan technische vaardigheden. Afgelopen week hebben nog spelers zich aangesloten waardoor de groep is gegroeid is naar ruim 20 spelers. Nog niet alle spelers zijn terug van vakantie dus vandaag voor de trainers een mooie gelegenheid om verschillende spelers aan het werk te zien.
Ook JVAB was nog niet volledig. Beide elftallen dus in een verrassende opstelling.

De 1ste kans was voor de bezoekers. Jesper was uit positie en Thiemo had moeite om de grote passen van de JVAB-aanvaller bij te houden maar kon op tijd zijn voet tegen de bal krijgen. Een waarschuwing dat JVAB met ambitie naar Terneuzen was gekomen.
JVAB had het initiatief en kon dit omzetten in een doelpunt. Misverstand tussen keeper en verdediging en een JVAB-speler kon zijn schoen tegen de bal zetten voor het eerste doelpunt en achterstand voor de Boys. De Boys kwamen goed weg. De scheids had zijn kaarten voor deze oefenwedstrijd nog thuis gelaten. Keeper Job moest buiten de 16 meter komen om de aanval te stoppen. Hij beschermde met zijn handen wel zijn gezicht, maar of nu de bal naar zijn handen gingen of zijn hand naar de bal, het bleef beperkt tot een vrije trap voor JVAB. Voor rust kon JVAB de voorsprong verdubbelen wederom door foutje in de verdediging. De Boys kregen wel kansen in de eerste helft maar de scherpte ontbrak nog bij de Boys-aanvallers.
De tweede helft moest wat scherper en de fouten in de eerste helft waren een goede les voor het team. Al snel kon Kevin de achterstand terugbrengen na een voorzet van Mathijs. JVAB kreeg ook een kansjes. Gestrekt been van Thiemo werd bestraft door een vrije trap. Organisatie was even zoek, langzame omschakeling en JVAB stond bijna alleen voor keeper Job. Door wederom een doelpunt van Kevin kwam de thusploeg terug naar 2 – 2 (voorzet Yannick). Werd 3 -2 hattrick Kevin na corner, getrapt door Yannick. 2de helft waren de Boys sterker dan JVAB. Met Niek in de aanvalslinie was er veel dreiging vanaf linkerkant. De eerste kans was Niek niet zelfzuchtig. Alleen op de keeper had hij uit zijn ooghoek David zien opkomen maar JVAB-verdediger kon de pass opzij nog onderscheppen.
Bij een volgende aanval kon Niek vanaf middellijn doorbreken en ging nu wel zelf door naar en in de 16 meter en kon de bal achter de keeper schuiven (4 – 2).
Ging nu wel wat makkelijker, maar wat nonchalance door de verdediging werd door JVAB afgestraft met een derde Axels doelpunt.
Eindstand werd gebracht op 5 – 3: Niek zijn 2de na aangeven van Yannick (corner).

Een wedstrijd met verschillende kanten en veel denkwerk voor de trainer. Er zal nog veel trainingsarbeid verricht moeten worden om het spel van de 2de helft ook te laten zien wanneer het wel om de punten gaat.

Opstelling: Job, Jesper (35, Pieter), Thiemo, Kobus (Rodi), Martijn, Rutger (20, Niek), Thomas, Youri (35, Mathijs), Gido (35, Kevin), David (60, Jesper) en Jo (35, Yannick)